Állás és muzsika 10 percben, avagy a mobilitás szakértők szabadon szakkommentálnak

KARRIER ~ KÜLFÖLD ~ KALAND

KARRIER ~ KÜLFÖLD ~ KALAND

Kezdődnek az idénymunkák, de sok az átverés!

Jön a csalók szezonja! Ne hagyd, hogy becsapjanak, tájékozódj előre!

2019. június 04. - EURES, a mobilitás szakértője

idenymunka_eperszedes.jpg

A nyári szezonban elkezdődnek az idénymunkák. Ilyenkor a nagyobb fizetés reményében sokan külföldön próbálnak szerencsét, ugyanakkor nem árt az óvatosság. 3+1 tanácsot gyűjtöttünk össze, melyekre ha figyelsz, elkerülheted a csalódásokat.

TIPP 1.

Ha nem beszéled a célország nyelvét, inkább ne menj ki! Sok helyen olvasható, hogy nem kell nyelvtudás az adott munkakörhöz, de pont ezeknél lehetnek a legnagyobb átverések. Ha a munkaszerződésedet sem tudod átolvasni, komoly problémákba keveredhetsz.

TIPP 2.

Mindig legyen hivatalos és aláírt munkaszerződésed! A te érdeked, hogy előre rögzítsétek a munka- és fizetési feltételeket. Ellenkező esetben úgy járhatsz, hogy a hónap végén nem fizetik ki a munkádat. 

TIPP 3.

Ha túl szép, hogy igaz legyen, akkor az általában nem is az. Ellenőrizd le az állás hirdetőjét, és érdeklődj a munkakör pontos részleteiről, nehogy átverés áldozatává válj!

TIPP 3+1.

Tanácsos előre tájékozódni a célország szociális és egészségbiztosítási rendszeréről, illetve az igénybe vehető ellátásokról.

Az EURES-hálózat felkészült munkatársai iránymutatást és segítséget nyújtanak az elérhető, valós, bejelentett és ellenőrzött álláshelyekről, a munkavállalói jogaikról és kötelezettségeikről, továbbá eligazítást adnak az adózás, a szociális biztonság vagy a lakhatási lehetőségek kérdéseiben is. Az EURES portálon rengeteg leellenőrzött, hiteles munkaajánlat böngészhető, melyek mellett ott szerepel a munkaadó vagy cég közvetlen elérhetősége is.

Az EURES szolgáltatásai mindenki számára hozzáférhetőek, ingyenesek és megbízhatóak.

Lépj kapcsolatba még ma az EURES-sel! Kérdéseidre szívesen válaszolunk.

> Kapcsolat

 

fotó: unsplash.com  

A külföldi munkavállalás szakértői 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurescue.blog.hu/api/trackback/id/tr1014878946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása