Állás és muzsika 10 percben, avagy a mobilitás szakértők szabadon szakkommentálnak

KARRIER ~ KÜLFÖLD ~ KALAND

Határok nélküli munkavállalás anyagi támogatással

Te is pályázhatsz, ha 18 és 35 év közötti vagy.

2019. augusztus 23. - EURES, a mobilitás szakértője

hatarok_nelkuli_munkavallalas_anyagi_tamogatassal.jpgHallottál már az első EURES-állásod (Your first EURES job YFEJ) lehetőségről?

Tovább

A TOP 25 legfurcsább állásinterjú kérdés, melyekre biztosan nem számítanál

Ha már túl vagy az önéletrajzod megírásán és érdeklődéssel fogadták, akkor vár rád a következő megmérettetés: az állásinterjú. Ez már önmagában is stresszes élmény kevésbé bátraknak és gyakorlottaknak egyaránt, főleg ha olyan kérdéseket kapsz, melyekre soha nem is gondolnál. Összegyűjtöttük a TOP 25 (valóságban elhangzott) kérdést, melyeket átböngészve talán némiképp felkészülhetsz, vagy mégsem?   bizzarr_allasinterju.png

Tovább

Kezdődnek az idénymunkák, de sok az átverés!

Jön a csalók szezonja! Ne hagyd, hogy becsapjanak, tájékozódj előre!

idenymunka_eperszedes.jpg

A nyári szezonban elkezdődnek az idénymunkák. Ilyenkor a nagyobb fizetés reményében sokan külföldön próbálnak szerencsét, ugyanakkor nem árt az óvatosság. 3+1 tanácsot gyűjtöttünk össze, melyekre ha figyelsz, elkerülheted a csalódásokat.

Tovább

Végzős diákok, figyelem!

Hasznos információkat visz a sulikba az EURES

hasznos_informaciokat_visz_a_sulikba_az_eures.jpgJanuártól kezdődően azzal voltunk/vagyunk elfoglalva – a tavaszi állásbörzék látogatása mellett –,  hogy eljussunk a hazai középiskolákba és a végzős osztályokban tanuló fiatalokkal találkozzunk. Azt gondoljuk, hogy a munkaerőpiaci perspektívák felvázolása igen fontos mozzanat és ez alapvetően nem kifejezetten része a formális oktatásnak.

Legtöbbször a vizsgákra felkészítés, továbbtanulás latolgatása, felvételi időszak, pontok és esélyek számolgatása megy ezerrel, de munkaerőpiaci szempontból igen keveset kapnak bármiféle orientációt az iskolából kilépni (vagy másik iskolába átlépni) készülő diákok.

Tovább

Ezeket gondold át, ha képzettséget nem igénylő területen szeretnél elhelyezkedni!

A 4T-modell segít.

„Mivel itthon sem sikerül a végzettségemnek megfelelő munkahelyet találnom, így nem kétséges számomra, hogy ez külföldön sem működhet. Tehát úgy döntöttem, hogy bármilyen más munkát is elvállalnék, pl. takarítás ill. a kapcsolódó feladatok, konyhai kisegítő, stb.”

Jól vizsgáld meg, és gondold át a felvázolt helyzetet! A 2008-as gazdasági válság (és annak utóhatása) alatt igen gyakran hallhattunk és olvashattunk a fentihez hasonló tervleszállításokat, ön-csökkentéseket. Ilyenkor jönnek a „mindegy, akármelyik országban, akármit, engem bármi érdekel, stb.” formulák. Természetesen tanácsadóként megértjük, hogy az eredménytelen álláskeresés során a motiváció, a lendület és a pénz is fogy, az álmok már nem annyira színesek mint kezdetben, az álláskereső emberek pedig elkezdenek módosítani a terveiken. Viszont mégis azt javasoljuk, hogy semmiképpen ne vesd el végleg a szakirányú végzettségnek, diplomának megfelelő állások keresését.

Ebben a blogbejegyzésben körüljárjuk, hogy miért lehet érdemes mégis a szakterületeden maradni.

Tovább

EOJD matching muffin

Az EURES Magyarország muffin receptje álláskeresőknek és munkáltatóknak

matching_muffin_1.jpg

Hozzávalók

  • 1 szuper, lelkes csapat (EURES Magyarország hálózat)
  • 1 izgalmas nap (2019. november 20.)
  • 1 online felület (europeanjobdays.eu)
  • közel 500 állásajánlat
  • több mint 100 kiállító cég
  • lehetőség arra, hogy új karriert kezdj Magyarországon
  • lehetőség arra, hogy gyakorlattal, idegennyelv-tudással rendelkező munkavállalókat találj
  • (közel 200 adag elfogyasztott kávé a szervezés alatt

Elkészítés

A hozzávalókat egy online kiállító-térben összekeverjük, megfűszerezzük lelkesedéssel, hatékonysággal és esszenciaként egy nagy adag motivációt adunk hozzá. Az így kapott szuper masszánkat Európai Online Állásbörze feliratú muffin sütőformákba töltjük, és 2019. november 20-án 10-től 16 óráig sütőben addig sütjük, amíg minden hozzávaló a megfelelő helyre kerül. Ha kész, vidáman elfogyasztjuk.

  "Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörze

3+1 tipp, hogy jól sikerüljön az online állásinterjú

online_allasinterju.jpgHa a munkaadó fogadja az állásra jelentkezésedet és visszaigazolja, hogy esélyes lehetsz a felvételre, hamarosan számíthatsz az állásinterjúra. Külföldi állások estében online állásinterjúval is számolnod kell. A legtöbb európai munkaadónak ez nem okoz nehézséget, mivel számtalan módon lebonyolítható, akár Skype, vagy egy videotelefonálásra alkalmas okostelefon alkalmazás segítségével is.

Tovább